Malzemeler
-( 1 Cup/Ölçü Kabı: 240 ml. hacminde bardak ölçüsüne karşılıktır. Ekmeklik un olarak elenmiş un karşılığı yaklaşık 125 gr. dır.
-1 TBSP/Büyük Ölçü Kaşığı; 15 ml. ölçüye karşılıktır.
-1 tsp/Küçük Ölçü Kaşığı; 5 ml. ölçüye karşılıktır.)
-900 gr. Ekmek için:
-130 ml Ilık Su.
-1.5 Ölçü Kabı Yoğurt (evde yapılmış).
-1 Küçük Kaşık Tuz.
-1 Büyük Kaşık Şeker.
-1 Büyük Kaşık Tereyağ.
-500 gr (yakl. 4 Ölçü Kabı) Alman Ekmeği Karışımı (Doğalsan Un).
-1/2 Ölçü Kabı (yakl. 75 gr) Çavdar Unu (Doğalsan Un).
-1.5 Küçük Kaşık İnstant Maya (Yuva Maya).
-Teknik: EYM Ekmeği tekniği uygulanacaktır.
-Yapılışı
-Temel tekniklerde EYM Ekmeği yapımında anlatıldığı aynı sıra aynen takip edilir. Buna göre:
-Uyarı: Malzemelerin Oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
-Uyarı: Malzemeler konulmadan EYM hamur kazanı içinde karıştırma bıçağının yerleştirilmiş olduğundan emin olunuz.
-Malzemeler, EYM'nin hamur kazanına yazılan sıraya uygun olarak konulur.
-Not: Arzu edilirse Un, şeker, tuz ve maya dışarıda uygun bir kapta homojen oluncaya kadar çırpıcı ile karıştırıldıktan sonra EYM kazanına alınabilir.
-EYM'nin hamur kazanı makine içinde yerine yerleştirilir.
-Temel Ekmek programı, 900 gr. ağırlık, orta veya koyu ekmek kabuğu rengi seçilir, start tuşuna basılarak program başlatılır. Kıvam kontrolü yapılır.
-Program bittikten sonra EYM'den çıkarılmadan 10 dk. beklenir, dikkatlice çıkarılarak hava alabilmesi için ızgara üzerinde pamuklu beze sarılarak dinlendirilir.