Çavdar Ekmeği Miksi

Çavdar Ekmeği Miks Spektleri
- -Dmix Çavdar = 10 Kg.
- -Su Kaldırma = 5,5 -6 Lt.
- -Maya = 300 Gr.
- -Tuz = 150 Gr.
Üretim Aşaması
- -Hamur Sıcaklığı 24 – 26 °C
- -Klasik kazanda 35 dk, Spiral kazanda 3-4 dk. yavaş, 8-9 dk. hızlı
- -Kazanda 15-20 dk. bekledikten sonra şekil verilir. Pasada 50-60 dk. dinlendirilir.
Pişirme Süresi
- -Derece olarak, normal ekmek pişirme derecesinden 20-30 °C düşük ısıdadır.
- -Pişirme süresi 30-40 dakika arasıdır.
Çavdar ekmeği; kan dolaşımını ve yüksek tansiyonu düzenler, kolesterol ve trigiliserit düşürücü, kalp hastalıklarını önleyici etkisi oldukça yüksektir. Kalın bağırsak kanseri oluşumunu engeller, yüksek enerjilidir.