Endüstriyel Un
Tahıl Ekmeği Miksi
Tahıl Ekmeği Miksi
Tahıl Ekmeği Miks Spektleri
  • -Worldmix Tahıl Unu = 10 Kg.
  • -Su Kaldırma = 5,5 -6 Lt.
  • -Maya = 300 Gr.
  • -Tuz = 200 Gr.
Üretim Aşaması
  • -Hamur Sıcaklığı 24 – 26 °C
  • -Klasik kazanda 35 dk., Spiral kazanda 3-4 dk. yavaş, 8-9 dk. hızlı
  • -Kazanda 15-20 dk. bekledikten sonra şekil verilir. Pasada 50-60 dk. dinlendirilir
Pişirme Süresi
  1. -Derece olarak, normal ekmek pişirme derecesinden 20-30 °C düşük ısıdadır.
  2. -Pişirme süresi 30-40 dakika arasıdır.

  Tahıl Ekmeği; lif oranı en yüksek ekmek çeşididir, normal ekmekten tam 15 kat fazla Folik Asit ihtiva etmektedir. Bu asit kalp krizi riskini %25 düşürür. Ayrıca kalsiyum, çinko, B1 ve B2 vitamini omega 3 , omega 6, yağ asitlerini de bulundurur. Glüten değerleri çok düşük olduğundan gelişme çağındaki çoçuklar için besleyici ve sağlılıdır. ( Okul çağındaki çocuklarda günde üç dilim tavsiye edilir). Damar sertliğine karşı çok faydalıdır.