Tahıl Ekmeği Miksi

Tahıl Ekmeği Miks Spektleri
- -Dmix Tahıl Unu = 10 Kg.
- -Su Kaldırma = 5,5 -6 Lt.
- -Maya = 300 Gr.
- -Tuz = 200 Gr.
Üretim Aşaması
- -Hamur Sıcaklığı 24 – 26 °C
- -Klasik kazanda 35 dk., Spiral kazanda 3-4 dk. yavaş, 8-9 dk. hızlı
- -Kazanda 15-20 dk. bekledikten sonra şekil verilir. Pasada 50-60 dk. dinlendirilir
Pişirme Süresi
- -Derece olarak, normal ekmek pişirme derecesinden 20-30 °C düşük ısıdadır.
- -Pişirme süresi 30-40 dakika arasıdır.
Tahıl Ekmeği; lif oranı en yüksek ekmek çeşididir, normal ekmekten tam 15 kat fazla Folik Asit ihtiva etmektedir. Bu asit kalp krizi riskini %25 düşürür. Ayrıca kalsiyum, çinko, B1 ve B2 vitamini omega 3 , omega 6, yağ asitlerini de bulundurur. Glüten değerleri çok düşük olduğundan gelişme çağındaki çoçuklar için besleyici ve sağlılıdır. ( Okul çağındaki çocuklarda günde üç dilim tavsiye edilir). Damar sertliğine karşı çok faydalıdır.