Endüstriyel Un
Kepek Ekmeği Miksi
Kepek Ekmeği
Esmer Ekmeği Miks Spektleri
  • -Dmix Kepek = 10 Kg.
  • -Su Kaldırma = 5,5 - 6 Lt
  • -Maya = 300 Gr.
  • -Tuz = 150 Gr.
Üretim Aşaması
  • -Hamur Sıcaklığı 24 – 26 °C
  • -Yoğurma Süresi Klasik kazanda 35 dk., Spiral kazanda 3-4 dk. yavaş, 8-9 dk. hızlı
  • -Dinlenme Kazanda 15-20 dk. bekledikten sonra şekil verilir. Pasada 50-60 dk. dinlendirilir.
Pişirme Süresi
  1. -Derece olarak, normal ekmek pişirme derecesinden 20-30 °C düşük ısıdadır.
  2. -Pişirme süresi 30-40 dakika arasıdır.

  Kepekli ekmeğin enerji değeri düşüktür. Bu nedenle de kilo almak istemeyenler ve zayıflamak isteyenler için faydalıdır. Sindirim bozukluklarına ve şeker hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır. Kalın bağırsaklarda oluşan bazı hastalıkları önleyici etkisi vardır. Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kan lipitlerinin yükselmesini önler. Bunun için kalp ve damar hastalıklarının riskini azaltır.