Endüstriyel Un
Çavdar Ekmeği Miksi
Tahıl Ekmeği Miksi
Çavdar Ekmeği Miks Spektleri
  • -Dmix Çavdar = 10 Kg.
  • -Su Kaldırma = 5,5 -6 Lt.
  • -Maya = 300 Gr.
  • -Tuz = 150 Gr.
Üretim Aşaması
  • -Hamur Sıcaklığı 24 – 26 °C
  • -Klasik kazanda 35 dk, Spiral kazanda 3-4 dk. yavaş, 8-9 dk. hızlı
  • -Kazanda 15-20 dk. bekledikten sonra şekil verilir. Pasada 50-60 dk. dinlendirilir.
Pişirme Süresi
  1. -Derece olarak, normal ekmek pişirme derecesinden 20-30 °C düşük ısıdadır.
  2. -Pişirme süresi 30-40 dakika arasıdır.

  Çavdar ekmeği; kan dolaşımını ve yüksek tansiyonu düzenler, kolesterol ve trigiliserit düşürücü, kalp hastalıklarını önleyici etkisi oldukça yüksektir. Kalın bağırsak kanseri oluşumunu engeller, yüksek enerjilidir.